Mikä on kestävä elämä?

Kestävä elämä tarkoittaa käytännössä kykyä vähentää  luonnonvarojen kuluttumista, varmistamalla, että vaihdat käyttämäsi hyödykkeet parhaan kykysi mukaan. Joskus se voi tarkoittaa sitä, että et halua kuluttaa tuotetta, joka on valmistettu tavalla, joka ei edistä kestävyyttä.

Me kaikki tiedämme, että ilmastonmuutos, ilmaston lämpeneminen, otsonikerroksen heikkeneminen ja resurssien heikkeneminen ovat todellisia ja niiden vaikutus ihmisten ja eläinten elämään voi olla tuhoisa. Se on mahdollisuus ihmisille toteuttaa kestävän elämän toimia, jotka voivat auttaa meitä vähentämään hiilijalanjälkeään tai ympäristövaikutuksiaan muuttamalla meidän elämäntapojamme. Yksinkertaiset toimenpiteet, kuten joukkoliikenteen käyttäminen useammin, energiankulutuksen vähentäminen, ympäristöystävällisempi asenne, voivat vähentää ympäristövaikutuksiamme ja tehdä planeetastamme puhtaan ja turvallisen paikan. Kestävä elämä on elämäntapa, jolla pyritään vähentämään yksilön tai yhteiskunnan käyttöä maapallon luonnonvaroista ja henkilökohtaisista resursseista. Kestävän elämän harjoittajat yrittävät usein vähentää hiilijalanjälkeään muuttamalla kuljetustapoja, energiankulutusta ja ruokavaliota. Kestävän elämän kannattajat pyrkivät elämään elämänsä tavalla, joka vastaa kestävyyttä, luonnollista tasapainoa ja kunnioittaa ihmiskunnan symbioottista suhdetta maan luonnon ekologiaan ja sykleihin. Ekologisen elämisen käytäntö ja yleinen filosofia ovat vahvasti yhteydessä kestävän kehityksen yleisiin periaatteisiin.

9 helppoa tapaa harjoitella kestävää elämistä

Haluatko aloittaa harjoitella kestävää elämistä? Se on helpompaa kuin luulet. Vaikka on olemassa erilaisia ​​tapoja elää ja harjoittaa kestävää elämistä, tässä on 9 nopeaa ja helppoa ehdotusta kestävän elämän toteuttamiseksi.

1. Ryhdy yhteisön puutarhan jäseneksi: se ei ole pelkästään oman ruokasi kasvattamisen takia, vaan yhteisön puutarhan jäsenenä voit edistää kestävää elämistä omalla alueellasi. Puutarhat luovat viheralueita ja puutarhajätteet voidaan multaa ja palauttaa terveen maaperän tukemiseksi. Vihreät tilat eivät ole vain tärkeitä mielentilasi kannalta; kaupunkialueilla niillä voi olla tärkeä rooli hiilidioksidipäästöjen kompensoinnissa.

2. Harjoittamalla minimalismia: Minimalismi ei tarkoita elämistä ilman mitään, se tarkoittaa, että olet varma, että kaikki mitä omistat, käytät mahdollisimman hyvin. Tämä tarkoittaa myös jätemateriaaleja. Minimalistisen elämäntavan ansiosta kierrätät enemmän, ja pidät enemmän huomiota tuotteisiin, jotka on valmistettu kestävyyttä ajatellen.

3. Muuta talosi valot: Vaihtamalla kodin valaistus, käytät kattoikkunoita ja luonnollista valoa vähentämällä merkittävästi energiavarojen kysyntää. Pitkäkestoisempien, energiatehokkaiden valonlähteiden käyttö vähentää myös kaatopaikoille menevän jätteen määrää.

4. Käytä luonnollisia puhdistusaineita: Etikka ja vesi voivat puhdistaa useimmat pinnat, ja quinoan saponiini on luonnollinen pyykinpesuaine. Käyttämällä luonnollisia puhdistusaineita vähennät valmistettavien muovipakkausten määrää ja vesijärjestelmään pääsevien kemikaalien määrää.

5. Kävele tai pyöräile: mitä vähemmän käytät autoasi, sitä enemmän sinä ja ympäristö hyödyt. Kestävä elämä ei vain edistä kestävyyttä vähentämällä saastumista ja luonnonvarojen kulutusta; kävely tai pyöräily töihin parantaa myös terveyttäsi ja vähentää kansanterveysresurssien rasitusta.

6. Vietä enemmän aikaa lukien: Miten tämä voi olla osa kestävää elämää? Vähentämällä riippuvuutta internetiin, joka vaatii toimiakseen energiaa ja luonnonvaroja, voit auttaa vähentämään kysyntää.

7. Yritä päästä luonnollisempaan unen aikatauluun: Luonnollisen nukkumisaikataulun saavuttaminen merkitsee sitä, että mukaudut paremmin päivänvaloon. Tämä ei ole vain parempi terveydelle, vaan se alkaa vähentämään käyttämäsi tehon määrää.

8. Vähennä kulutusta, käytä uudelleen ja kierrätä: Vähennä tarvettasi ostaa uusia tuotteita. Jos jätettä on vähemmän, kierrätystä tai uudelleenkäyttöä on vähemmän. Jätteiden hierarkiassa on välttämätöntä oppia uudelleenkäyttöä tai uudelleenkäyttöä eri käyttötarkoituksiin. Kierrä vanhat lasipullot tai alumiinitölkit. Pidä roskakoria kotona ja yritä tehdä lisää matkoja kierrätysasemalle kuin kaatopaikalle.

9. Irrota laite, kun sitä ei käytetä: Suurin osa elektronisista laitteista käyttää sähköä myös silloin, kun ne ovat pois päältä. Voit vähentää energiankulutusta yksinkertaisesti vetämällä pistokkeen, kun sitä ei käytetä. Se auttaa säästämään energiaa ja vähentämään kuukausittaista sähkölaskua.

9 helppoa tapaa harjoitella kestävää elämistä